Alle natuurlijke zoetstoffen. Samenvatting.

09-05-2012 20:32

 

Natuurlijke zoetstoffen GI eigenschappen
Stevia (ongeraffineerd groen van kleur) 0  
Palmsuiker of kokossuiker 35  
Yaconsiroop 1-3

Glucosevrij, 30-50% fructooligosaccharides (pre-biotisch),

vol antioxidanten en een goede bron van ijzer. 

Honing (Biologisch en koudgeslingerd) 40-70  
ahornsiroop (c graad) 54  
agavesiroop 10-19  

 

bijwerkingen van geraffineerde suikers of overdadig gebruik van natuurlijke suikerbronnen

Sucrose- en glucosebronnen
- hoge bloedsuikerspiegel (hyperglycemie) 
- reactieve hypoglycemie 
- uitputting bijnieren 
- insulineresistentie en ouderdomsdiabetes 
- medeverantwoordelijk voor ziektes zoals ADHD, artritis, candida, kanker ... 
- verminderde weerstand, meer allergie 
- overgewicht 
- verhoogd cholesterol en triglyceriden, hart- en vaatziekten 
- tandbederf 
- suikerverslaving 
- vroegtijdige ouderdomsverschijnselen (Maillard-reactie) 

Fructosebronnen
- medeverantwoordelijk voor ziektes zoals ADHD, artritis, candida, kanker ... 
- verminderde weerstand, meer allergie 
- fructose-intolerantie 
- leverbelasting en -verzuring 
- verhoogd cholesterol en triglyceriden, hart- en vaatziekten 
- cataract (grijze staar) 
- hypertensie (hoge bloeddruk) 
- vroegtijdige ouderdomsverschijnselen (Maillard-reactie) 
- toename vetweefsel 
- insulineresistentie en ouderdomsdiabetes 
- verminderde eiwit- en nucleïnezuursynthese in de lever 


Maak een gratis website Webnode