havermoutrepen met chocola

24-05-2012 21:02

 

Havermoutrepen met cacao (voor 8 repen)
  • 120 gram kokosolie/cacaoboter/roomboter
  • 125 gram palmsuiker
  • 225 gram havermout
  • 20 g kokosrasp
  • 4 eetlepels pindakaas of gehakte noten 
  • 4 eetlepels cacao
  • 4 eetlepels walnootolie (goede bron van omega 3 en omega 6)
 
Smelt de boter en suiker in een pannetje op laag vuur
Meng in een kom de havermout, noten, gedroogde abrikozen, cacao en kokos
Als de boter en suiker helemaal gesmolten zijn, deze goed roeren en dan van het vuur afhalen
Het havermoutmengsel in het pannetje overdoen en goed mengen met het botermengsel
Leg onderop een cakevorm een strook bakpapier dat over de zijranden heen valt en giet het mengsel erin
Het mengsel moet een hoogte hebben van ongeveer anderhalve c.m., dit met de bolle kant van een lepel aandrukken en gladstrijken
In een oven van 150 graden Celsius bakken gedurende 15 minuten, tot de havermoutplak een middenbruine kleur heeft
Haal cakevorm uit de oven en trek bakpapier er voorzichtig uit, samen met de havermoutplak. Leg op een rooster en laat 2 uur afkoelen
Snij in repen. Bewaar in een goed afgesloten plastic bak

 


Maak een gratis website Webnode